• 14°
  • 20.13

Antreprenorii din industria modei din R. Moldova pot aplica la un program pentru dezvoltarea afacerilor start-up

Desfășurat în premieră în țara noastră, programul “Fashion Acceleration Program”, care va dura șase luni, va oferi antreprenorilor din sectorul industriei ușoare oportunitatea de a-și accelera afacerea start-up, prin dezvoltarea modelelor de business și a produselor sub îndrumarea unui grup de mentori și experți locali și internaționali.

Scopul principal al programului este dezvoltarea și suportul pentru startupurile din industria modei, inclusiv a celor care fabrică produse tech în domeniul fashion (fashiontech), cu potenţial de creştere local și internațional, care pot contribui în mod direct la dezvoltarea industriei ușoare în Republica Moldova.

 “Fashion Acceleration Program” va cuprinde câteva etape:

1. Înregistrarea și selectarea participanților la program. Până pe 5 februarie, doritorii de a lua parte la acest program sunt îndemnați să aplice completând formularul online. Participanții vor fi aleși în baza evaluării conceptului de business, dar și potențialul afacerii sale.

2. Pitching Day va avea loc în data de 11 februarie, iar participanții preselectați vor realiza primele prezentări ale start-upurilor și produselor dezvoltate. În baza acestora, un juriu format din profesioniști cu experiență în industria fashion și de tehnologie vor selecta câțiva antreprenori, luând în considerare echipa și experiența acesteia, scalabilitatea și fezabilitatea produsului și a afacerii.

3. Training Program, care va avea loc în perioada12-26 Februarie , va cuprinde 40 ore academice, pe parcursul cărora, echipele participante vor avea un program de training, ținut de experți locali și internaționali cu experiență vastă pe segmentul de business, fashion și tehnologie, pentru dezvoltarea modelului de business. Trainingurile vor cuprinde sesiuni pe următoarele tematici: Business Modeling, Customer Development & Product Development, Finance & Management, Design & Branding. La finalul acestei etape, start-upurile își vor crea primele prezentări ale Modelului de Business în baza cărora vor fi selectate pentru etapa de accelerare.

4. Acceleration Lab va avea loc în perioada martie-septembrie, iar echipele selectate vor trece printr-un proces de accelerare complex, adaptat pentru fiecare start-up. Mai mult, designerii vor lucra la dezvoltarea produsului și vor învăța cum să acceseze oportunitățile existente și să-și lanseze produsele pe piața locală și internațională. Acestea vor beneficia de consultanţă de produs şi de business, vor lucra cu profesionişti cunoscuţi din industrie, vor dezvolta conexiuni relevante, vor participa la workshop-uri dedicate şi vor prelua experiență de la colegii din domeniu prin programul de peer to peer prin mentorat, coaching, ateliere de lucru și traininguri.

5. Grand Finale - eveniment care va marca finalul “Fashion Acceleration Program” și va oferi ocazia startup-urile de a-şi prezenta produsele și evoluția afacerii pe parcursul perioadei de accelerare. Finaliștii vor fi selectați în baza unei evaluări a progreselor înregistrate și vor obţine suport post-accelerare, în special în ce privește participarea lor la Moldova Fashion Days 2017.

„Punctele cheie ale programului sunt sesiunile de training dar și workshopurile care urmăresc dezvoltarea produsului și a modelului de business, care vor fi ținute în cadrul unui program de training. Acesta va fi urmat de un proces de accelerare complex (Acceleration Lab) adaptat pentru a corespunde nevoilor specifice ale start-upurilor din sector și urmează să cuprindă: mentorat cu profesioniștii internaționali și locali din industrie, intâlniri cu experți, instruiri specializate, dar și acces la spații de lucru în comun. Mai mult, programul se va încheia cu un eveniment festiv, Grand Finale, unde echipele selectate își vor prezenta produsele și progresul înregistrat în această perioadă”, - a declarat pentru allmoldova.com Oxana Berzan, Manager pentru Evenimente, Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii ZIPhouse.

„Un program de mentorat și accelerare de o astfel de anvergură precum este “Fashion Acceleration Program”, are loc pentru prima dată în țara noastră. Datorită suportului USAID și al Guvernului Suediei, în ultimii ani, au apărut mai multe start-upuri de fashion care au un mare potențial. Iar cu un mentorat, training și ghidare a experților internaționali în design, merchandising, marketing și promovare, aceste start-upuri ar putea construi branduri de succes, contribuind la dezvoltarea industriei de modă”, - susține Doina Nistor, director, Proiectul de Competitivitate din Moldova

Detalii despre Programul “Fashion Acceleration Program” găsiți pe pagina de facebook a ZIPhouse sau pe pagina evenimentului.  

Programul va dura 6 luni și este lansat pentru prima dată în țara noastră de Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii „ZIPhouse” în colaborarea cu Fashion Technology Accelerator Milan și Asociația Patronală din Industria Ușoară (APIUS), fiind susținut de USAID și Guvernul Suediei prin intermediul Proiectului de Competitivitate din Moldova.

больше новостей
Мнение
ЕСТЬ ВОПРОС? НАШЛИ ОШИБКУ?
Вы находитесь на новой версии портала allmoldova. У вас возникли вопросы, касающиеся работы сайта? Или вы обнаружили ошибку? Напишите нам
Узнать больше
ПРОДВИЖЕНИЕ
ВАС ТОЧНО ЗАМЕТЯТ
Продвижение вашей компании, товаров и услуг в интернете
Узнать больше
КОПИРАЙТИНГ
ПИШЕМ О ВАС И ДЛЯ ВАС
Реальные, а не скопированные в интернете, новости о вашем бизнесе для размещения на вашем сайте, в социальных сетях, на сайтах интернет-медиа
Узнать больше