• 20.2

Chişinăul a devenit pentru o zi paradis al pomuşoarelor şi căpşunilor

Pentru o zi scuarul Catedralei din capitală a devenit un adevărat paradis al pomuşoarelor şi căpşunilor. Mai mult de 70 de producători autohtoni au adus peste două tone de fructe la Festivalul „Summer Berry Fair”. Festivalul este la prima ediţie şi are drept scop promovarea producătorilor autohtoni, relatează Mesager.

Peste 70 de producători de pomuşoare, căpşuni şi zmeură din toată Republica Moldova au venit în scuarul Catedralei cu tot ce au mai bun. Aceştia au organizat tarabe personalizate la care au putut să-şi vândă direct marfa. „Sunt delicii din copilărie. Am cuşma lui Guguţă, piersici, ecler cu cremă de lămâi, ruladă cu vişină şi căpşună, și alte bunătăți. Venim din raionul Ungheni cu 100 de kilograme de căpșuni ca să ne promovăm şi să ne cunoască lumea”, au spus producătorii prezenți la festival.

Oamenii au savurat din bunătăţile ecologice de la festival şi au gustat din prăjiturile pregătite pe loc de către mai mulţi bucătari. „Am cumpărat căpşuni şi nişte prăjituri, preţurile sunt acceptabile. Este minunat, încă nu am reuşit să facem cumpărături, dar urmează, totul e super. Este foarte bine, este aglomerat, oamenii au venit de la primele ore să ia cele mai proaspete fructe şi pomuşoare ale Moldovei”, au spus oamenii.

Organizatorii spun că scopul principal al evenimentului este în primul rând  promovarea producătorilor autohtoni. „Încercăm să arătăm oamenilor că poţi să ai o ţară ca afară în care lucrurile sunt organizate civilizat, în care să existe tarabe, în care să existe condiţii minime pentru ca atât producătorul, cât şi consumatorii, să simtă că noi ne civilizăm”,a  declarat organizatoarea festivalului, Nata Albot.

Festivalul „Summer Berry Fair” este la prima ediţie. În Republica Moldova cresc peste 11 tipuri de pomușoare, cultivate de peste 700 de producători locali.

больше новостей
Мнение
ЕСТЬ ВОПРОС? НАШЛИ ОШИБКУ?
Вы находитесь на новой версии портала allmoldova. У вас возникли вопросы, касающиеся работы сайта? Или вы обнаружили ошибку? Напишите нам
Узнать больше
ПРОДВИЖЕНИЕ
ВАС ТОЧНО ЗАМЕТЯТ
Продвижение вашей компании, товаров и услуг в интернете
Узнать больше
КОПИРАЙТИНГ
ПИШЕМ О ВАС И ДЛЯ ВАС
Реальные, а не скопированные в интернете, новости о вашем бизнесе для размещения на вашем сайте, в социальных сетях, на сайтах интернет-медиа
Узнать больше