• 18°
  • 19.46

Directorul CNA recunoaşte că la “Metal Feros” au fost comise fraude financiar-economice

Directorul Centrului Naţional Anticorupţie, Viorel Chetraru, a dat astăzi asigurări în Parlament că la instituţia pe care o reprezintă nu s-ar afla niciun document ce vizează întreprinderea monopolistă pe piaţa de metale “Metal Feros”, la care Inspectoratul Fiscal a depistat o schemă organizată de spălare de bani în proporţii deosebit de mari, notează BASA – press.

Chetraru a dat asigurări că toate actele de revizie şi actele primare de la “Metal Feros” ridicate de ofiţerii anticorupţie au fost transmise în procesul reformării centrului Procuraturii.

“Procurorii au decis ridicarea tuturor actelor de la CNA”, a declarat Chetraru, care a confrirmat că la Metal Feros au fost depistate infracţiuni economice, care vor fi anchetate de procurori.

Avocatul şefului Inspectoratului Fiscal Pirncipal de Stat, Nicolae Vicol, Ana Ursachi, a declarat la începutul săptămânii că arestarea clientului său a fost determinată de depistarea unei fraude de peste 711 milioane de lei la întreprinderea Metal Feros.

Spălarea celor 711 mln 288 de mii de lei a avut loc doar în cinci luni şi prin firme fantomă.

BASA – press aminteşte că, lipsirea de monopol a întreprinderii de stat „Metal Feros” a provocat anterior disensiuni între PLDM şi PD. Democraţii nu au susţinut iniţiativa primilor de a liberaliza această piaţă.

 

больше новостей
Мнение
ЕСТЬ ВОПРОС? НАШЛИ ОШИБКУ?
Вы находитесь на новой версии портала allmoldova. У вас возникли вопросы, касающиеся работы сайта? Или вы обнаружили ошибку? Напишите нам
Узнать больше
ПРОДВИЖЕНИЕ
ВАС ТОЧНО ЗАМЕТЯТ
Продвижение вашей компании, товаров и услуг в интернете
Узнать больше
КОПИРАЙТИНГ
ПИШЕМ О ВАС И ДЛЯ ВАС
Реальные, а не скопированные в интернете, новости о вашем бизнесе для размещения на вашем сайте, в социальных сетях, на сайтах интернет-медиа
Узнать больше