• 19.57

Fostul şef NATO a devenit consilier personal al preşedintelui Ucrainei

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko a semnat un decret privind numirea fostului secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, pe postul de consilier personal, potrivit site-ului președintelui.

Moscova imediat a catalogat aceasta „mutare” drept un „gest ostil”. Adjunctul presedintelui Comisiei Dumei de Stat pentru afaceri internaționale, Leonid Kalașnikov a declarat ca aceasta numire este „un gest care va fi urmat de fapte… Un gest ostil. Acestor circumstanțe contribuie si politica celor din G7”- a declarat parlamentarul citat de Interfax.

El a menționat că decizia lui Poroșenko arată disponibilitatea Ucrainei de a deveni un „cap de pod pentru atacarea Rusiei” şi care, „mai devreme sau mai târziu, va fi folosit dacă noi sau Ucraina, nu ne vom opune cursului de schimb actual”.

De asemenea, Kalaşnikov a spus că aderarea Ucrainei la NATO va fi o „sinucidere pentru aceasta tara”.

Anterior, Rasmussen a declarat că Ucraina nu va fi în măsură să se califice pentru aderarea la Alianță în următorii 20 de ani: este nevoie ca tara sa realizeze o serie de reforme pentru a atinge criteriile NATO, proces care va dura mult timp. În fata aderarii la NATO mai este o problema, teoretic Alianta nu acceptă țările care au dispute teritoriale cu alte tari.

Anders Fogh Rasmussen a deținut funcția de secretar general al NATO între 2009-2014.

больше новостей
Мнение
ЕСТЬ ВОПРОС? НАШЛИ ОШИБКУ?
Вы находитесь на новой версии портала allmoldova. У вас возникли вопросы, касающиеся работы сайта? Или вы обнаружили ошибку? Напишите нам
Узнать больше
ПРОДВИЖЕНИЕ
ВАС ТОЧНО ЗАМЕТЯТ
Продвижение вашей компании, товаров и услуг в интернете
Узнать больше
КОПИРАЙТИНГ
ПИШЕМ О ВАС И ДЛЯ ВАС
Реальные, а не скопированные в интернете, новости о вашем бизнесе для размещения на вашем сайте, в социальных сетях, на сайтах интернет-медиа
Узнать больше