• 16°
  • 20.13

La Chișinău ar putea fi organizat un iarmaroc de toamnă al fructelor

La Chișinău ar putea fi organizat un iarmaroc de toamnă pentru comercializarea fructelor. Acest lucru s-ar putea face pentru ca producătorii de fructe să mai aibă o piață de desfacere, având în vedere că producția de fructe este mai mare comparativ cu anul trecut.

Despre aceasta s-a discutat în cadrul unei ședințe a ministrului agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Nicolae Ciubuc, cu producătorii și procesatorii de fructe, în special de mere și prune.

Potrivit producătorilor, producția de mere, în acest an, este cu 20 de mii de tone mai multă decât în anul 2017, iar prune sunt mai multe cu circa 15 mii de tone decât anul trecut. În acest sens, aceștia își exprimă îngrijorarea că volumul de fructe la nivel mondial va influența realizarea producției autohtone.

„Organizarea unui iarmaroc de realizare a merelor și prunelor direct de la producător la prețuri accesibile, ar fi o soluție. De asemenea, am putea relua programul distribuirii de mere în școli și grădinițe. Voi aduce acest subiect și în atenția colegilor din Guvern și sper să devină, cât de curând, realitate”, a precizat ministrul. De asemenea, oficialul a vorbit despre reanimarea activității Consiliilor pe filiera de produs, pentru a consolida cooperarea cu producătorii și procesatorii și a analiza formarea prețurilor de cost la producerea și prelucrarea fructelor.

În cadrul discuțiilor, drept soluții pe termen lung, producătorii au propus crearea unui centru Agroalimentar în capitală și revederea politicii de subvenționare cu prioritatea de a subveționa investițiile în sectorul de procesare.

больше новостей
Мнение
ЕСТЬ ВОПРОС? НАШЛИ ОШИБКУ?
Вы находитесь на новой версии портала allmoldova. У вас возникли вопросы, касающиеся работы сайта? Или вы обнаружили ошибку? Напишите нам
Узнать больше
ПРОДВИЖЕНИЕ
ВАС ТОЧНО ЗАМЕТЯТ
Продвижение вашей компании, товаров и услуг в интернете
Узнать больше
КОПИРАЙТИНГ
ПИШЕМ О ВАС И ДЛЯ ВАС
Реальные, а не скопированные в интернете, новости о вашем бизнесе для размещения на вашем сайте, в социальных сетях, на сайтах интернет-медиа
Узнать больше