• 19.13

Slusari: Moratoriul la controalele businessului va legaliza economia tenebră

Ideea introducerii unui moratoriu la controalele businessului nu este una foarte reusită, consideră Alexandru Slusari, președinte al Uniunii Asociației Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect”.

În opinia lui, moratoriul se va referi și la acele întreprinderi, care trebuie controlate permanent, transmite NOI.md.

„Ținînd cont de faptul că majoritatea întreprinderilor în țara noastră activează în condițiile economiei tenebre, propunerea de a institui moratoriu la controlul businessului are mai mult un caracter populist”, – a menționat președintele „UniAgroProtect”.

În opinia lui Slusari, moratoriul nu va permite de a opera controale la întreprinderile, care au fost sesizate utilizînd scheme suspecte în gestionare. „Aceasta înseamnă că de inspecții vor fi scutite „Moldtelecom”, „Moldovagaz”, „Melalferosa”, Calea Ferata,Tutun CTC, Aeroportul Internațional Chișinău, „Caravita”, unde se atestă management tenebru. Mai sînt zeci de sate, unde se crește producție agricolă, care se comercializează fără evidență și unde demult-demult nu au fost controale. Prin astfel de moratoriu noi legiferam și perpetuăm economia tenebra”, – a declarat Slusari.

Președintele „UniAgroProtect” a propus să se introducă moratoriu la controalele, care îi vizează pe toți agenții economici, care au fost controlați cel puțin o dată în ultimii 3 ani, precum și pe întreprinderile nou-create, iar termenul funcționării lui să fie prelungit pînă la doi ani.

Totodată, el a îndemnat să se desființeze cît mai rapid Poliția Economică, „principalul organ de rachet al businessului și dublează funcțiile Inspectoratului Fiscal și Serviciului Vamal”, – a conchis Slusari.

Anterior ministrul economiei Octavian Calmîc a instituit moratoriu pe trei luni la controalele businessului de către colaboratorii instituțiilor din subordine. În trei luni de valabilitate a interdicției Guvernul și-a asumat obligația să elaboreze noi reguli pentru controale.

больше новостей
Мнение
ЕСТЬ ВОПРОС? НАШЛИ ОШИБКУ?
Вы находитесь на новой версии портала allmoldova. У вас возникли вопросы, касающиеся работы сайта? Или вы обнаружили ошибку? Напишите нам
Узнать больше
ПРОДВИЖЕНИЕ
ВАС ТОЧНО ЗАМЕТЯТ
Продвижение вашей компании, товаров и услуг в интернете
Узнать больше
КОПИРАЙТИНГ
ПИШЕМ О ВАС И ДЛЯ ВАС
Реальные, а не скопированные в интернете, новости о вашем бизнесе для размещения на вашем сайте, в социальных сетях, на сайтах интернет-медиа
Узнать больше