• 10°
  • 19.45

Statistică: Ce cumpără moldovenii în leasing. S-au îndatorat cu peste un miliard în 2015

Potrivit Biroului Naţional de Statistică (BNS), în anul 2015, moldovenii au procurat în leasing bunuri în sumă de 1089,2 milioane de lei, cu 18 milioane mai mult decât în anul 2014.

Cel mai mult, cetăţenii au procurat în leasing mijloace de transport. Pentru maşini şi utilaje au fost acordați peste 60 de milioane de lei, pentru clădiri şi construcţii special – 28 de milioane, iar pentru alte mijloace fixe – 18 milioane de lei.

Cât priveşte termenul de achitare, cel mai mulţi dintre cei care apelează la lesing au preferat perioada de până la trei ani, timp în care reîntorc banii solicitaţi.

Pentru această perioadă au fost solicitaţi 659,6 milioane lei sau 60,6% din valoarea totală a mijloacelor fixe acordate în leasing. Cu termen de achitare de la trei până la cinci ani au fost împrumutați 401,5 milioane de lei.

Cei mai mulţi bani – 585 de milioane de lei, au fost acordați în leasing întreprinderilor şi organizaţiilor, iar persoanelor fizice – 503 de milioane de lei. Instituţiilor financiare nu le-au fost alocate niciun leu în anul 2015. În anul 2014, acestora li s-au dat 2,2 milioane de lei.

больше новостей
Мнение
ЕСТЬ ВОПРОС? НАШЛИ ОШИБКУ?
Вы находитесь на новой версии портала allmoldova. У вас возникли вопросы, касающиеся работы сайта? Или вы обнаружили ошибку? Напишите нам
Узнать больше
ПРОДВИЖЕНИЕ
ВАС ТОЧНО ЗАМЕТЯТ
Продвижение вашей компании, товаров и услуг в интернете
Узнать больше
КОПИРАЙТИНГ
ПИШЕМ О ВАС И ДЛЯ ВАС
Реальные, а не скопированные в интернете, новости о вашем бизнесе для размещения на вашем сайте, в социальных сетях, на сайтах интернет-медиа
Узнать больше